Friday, January 13, 2012

Oreo Cheese Cake

Waduuuuuuhhh sekejap je dah hari Jumaat, tapi hari ni terlewat bangun....macam lipas kudung bersiap-saip nak pegi keje (kak ham jarang berbaju kurung ke ofis selalunya casual je janji menepati etika pakai pejabat)...alhamdulillah sampai ofis awal sebelum pukul 9 pagi...fuuuhhhhhhhh....lalu lintas dari rumah ke ofis pun berjalan lancar (selalunya bila ada yang bertanya duduk mana..keje mana..mereka akan terkejut dengar jawapan dari kak ham dan responnya maakaiiiii jauhnya).........alhamdulillah setakat ini kak ham tidak ada masalah pun.

Hari ini nak menyiapkan baki 20% work task untuk bengkel projek  terbesar ofis pada hari Khamis dan Jumaat (19 dan 20 Januari 2012). Setakat ini 80% work task sudah beres...alhamdulillah..so bila dah siap  100% bolehlah kita menari samba ya....

Sambil itu mari kita mengunyah gambar Oreo Cheese Cake ni...resepi kak ham  ciluk dari blog kak ina kl www.kakinakl.com yang amat peramah tu...tak berhenti ketawa bila bersembang dengan kak in kl tau....rindu pulak nak dating dengan kak ina kl...bila la agaknya ya....insyaallah ada rezeki nanti kita jumpa ya kak ina..saya belanja tau...
Kak ham makan Oreo Cheese Cake ni ketika sarapan pagi dan pekena dengan nescafe tarik...macam nak rabak biji mata...... terima kasih kak ina.

10 comments:

  1. Assalam kak ham apa kbr, lama juga saya tak kesini. Sedapnya oreo cheese kek tu, mkn sejuk2 best je, pass telan nescafe panas hehe

    ReplyDelete
  2. ~teringat semalam minum oreo milk shake kat SR.. hihi teringin nak makan oreo cheese cake ni plak.. rindu kak Ham jugakkk!!

    ReplyDelete
  3. salam,

    bila bangun lambat
    semuanya jadi kelam kabutkan

    tak sempat lg nk cuba
    resepi tu :)

    ReplyDelete
  4. Salam kak ham,
    Lama juga tak buat chesse cake. Bukan apa, jarum timbang tu pun dah nak tertanggal tu yg risau....

    ReplyDelete
  5. salam k.ham...Emmm sedapnya!dah berjejes2 airliur atie jatuh kat keyboard negok cheese cake tuh!:D

    ReplyDelete
  6. dah lama simpan impian nak buat ni...tapi setakat ni hanya tinggal impian huhu

    ReplyDelete
  7. sedapnye oreo ciskek kak..lame tol x mkn..hihi..cuit2 sket..nyumnyum:)

    ReplyDelete
  8. pagi2 dah menu omputih ye kak...hehehe

    akak saya dah tau kenapa tak leh komen hari tu..rupanya blogspot ni dah tukar baru..kena turunkan kotak ni baru nampak penuh huruf nak kena taip sebelum post tu..kekeke

    ReplyDelete
  9. ER....wsalam...kak ham alhamdulillah sihat sokmo.....i miss u too dear....

    Cikgu Hasnah....tp yang dekat SR tu lagi sedap kut...hihihiiii

    AM......pagi ini kak ham kelewatan lagi...huhuhuuu

    Hazlia......jarum timbang akak lagi la xbergerak ke bawah..asik naik je...ape ce...

    Atie....nah amik tuala good mrng lap tau

    suri solehah.....insyaallah nti akan kesampaian jugak..

    nOOrsha....adik akak ni mmg pantas..tau2 dah siap je ciskeknya..

    quinnie..akhirnya dapat jawapan dah ya...kakakakakakaaa

    ReplyDelete
  10. salam kak ham ...testing 1,2,3

    ReplyDelete

There was an error in this gadget