Monday, January 16, 2012

Kenanga Wholecity Mall

As salam...pagi Isnin yang ceria...alhamdulillah masih lagi boleh bernafas di bumi allah ini...

Nak cerita skit mengenai kedai jualan borong pakaian wanita dari tudung, kain baju (jubah, baju kurung segala jenis pakaian) dan apa juga keperluan para kaum wanita dan pada hari Sabtu (14.01.2012) yang lepas kak ham ke Kenanga Wholecity Mall atas urusan bank (bank beroperasi 7 hari seminggu (Sabtu dan Ahad beroperasi dari jam 10 pagi - hingga 4 petang).
Kredit kat Google, gambar c&p dari google

Amboii rambang mata bila masuk setiap lot-lot kedai kat situ, rasa macam nak borong je apa yang dijual. Nasib baik boleh kawal nafsu. Urusan di bank setengah jam tapi urusan melayan mata berjam-jam ko. Nanti akan kak ham kunjungi Kenanga Wholecity Mall, tapi ada juga kedai-kedai kat situ menjual tanpa pembelian borong.

Kawasan ini memang terkenal dengan kedai-kedai jualan borong sejak dari dulu lagi di zaman era 90an sebabnya kak ham pernah tinggal di kawasan ini ketika itu. Memang "happening" sangat sebab segala kemudahan di depan mata...

psssttt....klu dah masuk kedai-kedai mesti ada juga yang dibelikan....adalah 2-3 barang kak ham beli kat dalam tu......dah berkenan di hati, rembat je la...

3 comments:

  1. Ham,
    bestkan kalau dapat gi tempat2 camgini..leka kita dibuat nyer..tapi yang pasti tak pernah lagi sampai..ni kat mana yer..ehhh jakun sekejap

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak ham...kat mana tuh???...mokwo cukup tak kenal selok belok KL...mokwo pun suka cuci mata window2 shoppin'

      Delete
  2. KA dan Mokwo

    Nti kak ham bagi lokasinya di mana tempat tu ya...kalo pegi bawak RMnya lebih tau...nti rambang mata....semua nak dibeli...

    Kawsan kedai-kedai borong ini di jalan kenanga (kawasan perumahan dbkl jalan san peng), klu naik LRT turun kat stesyen Jalan Hana Tuah...belakang tapak Penjara Pudu....belakang Bomba Jalan Hang Tuah...mesti jumpa punya...cuma parking kereta masalah skit...

    ReplyDelete

There was an error in this gadget