Wednesday, January 11, 2012

~Awalnya~

Salam di pagi Rabu....pagi sampai ofis seawal 8.00 pagi. Ketuk kad dan on pc...terus masuk tandas (urusan wajib di pagi hari)....periksa senarai kerja-kerja perlu dibuat hari ini. Balas email dan beberapa perkara lagi. Kemas bilik mesyuarat, senarai kerja untuk kakak cleaner.

Sambut kedatangan tetamu dengan muka yang manis, sesama kawan sepejabat jangan sekali-sekali dengan muka yang masam, tak kira la tetamu kita tu despatch boy ke, budak courier ke, semua mereka itu tetamu kita.

Dalam jam 9.30 pagi call travel agency untuk uruskan e-tiket untuk mereka yang kena out-station dan juga urusan penginpan hotel semasa mereka bertugas di luar sambil-sambil tu buat air untuk sarapan sendiri.

Rekodkan kedatangan, siapa mc, siapa cuti kecemasan, siapa lambat masuk pejabat samada urusan pejabat atau hal peribadi. 

Hari ini keluar awal sebab anak dara kak ham ada exam, exam bermula pukul 8.00pagi, tetapi on the way ke ofis tadi jalan jem sederhana bukan teruk sangat, rupanya ada kemalangan kat fed. hway. Rasanya jem kat fed. hway dah jadi makanan kak ham. Rilek je sambil dengar radio...

Apa kena mengena cite di atas tu ya.....sori terlebih sudah.... meh kita layan Baked Pasta nak...resepi dari DJ dapurku sayang jugak. Thank you DJ.

Baked Pasta...mudah sangat nak buatnya...resepi sila jenguk blog dapurku sayang

8 comments:

  1. nyumnyumnyum seronok layan citer kak ham sambil layan baked pasta..hehehe

    ReplyDelete
  2. salam kenal ye...kak ham...
    terima kasih atas nasihat kak ham...
    harap masalh sy dapat diselesaikan dgn baik...
    byknya resipi2 yg ade kat sini...rajin ek kak ham...hehehhe

    ReplyDelete
  3. sha...kak ham ni bila berdepan kelu lidah berbicara...malu aiiii...

    ReplyDelete
  4. azian..terima kasih sudi jenguk blog suam-suam sejuk ni...terharu sgt....nak nangis sebaldi air mata boleh..

    xde la rajin sgt memasak...rajin masak air je...kui kui kuiii..

    insyaallah semua masalah dapat diselesaikan...

    ReplyDelete
  5. salam rindu kakham cayanggg!! tgh wat pe tu?? baked pasta tu ada lg x?? leh special delivery kt kita diklinik ni haa..hehe!!

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum kak ham. la lama bebenor saya tak singgah ke sini. gamaknya tak masuk list kat blog ke napa.. ke mmg akak dah lama off blog. apa2 pun.. baked pasta kegemaran saya. pulak2 yg moist2 ngan kuah ..best.

    ReplyDelete
  7. ina cayang....akak tengah menaip ni..mereply komen dari adik2 sayang semua ni....baked pasta udah abis kok...

    ReplyDelete
  8. Izahku sayang.....kak ham engko ni mcm sekut chipsmore..kejap ada..kejap missing in action....akak pernah makan yang moist tu kat TGI's Friday...wallaaaaaaaaa

    ReplyDelete

There was an error in this gadget