Monday, December 13, 2010

Salam Perkenalan~_~

Salam di pagi Isnin semua....dah pegi bercuti-cuti ke sempena cuti sekolah ni?  Kak ham sekeluarga dah tiap-tiap hujung minggu berjalan-jalan keluar dari pusat bandar Kuala Lumpur ni...insyaallah hujung minggu ni nak ke Melaka dan Negeri Sembilan pulak.

Ok la..n3 hari ini hanya untuk mengingati hari sejarah dalam hidup kak ham dan suami, dimana 13hb Disember adalah tarikh pertemuan pertama kak ham dan suami ketika itu. Hihihi seronoknya bila diingat2 balik bagaimana mula-mula kami berkenalan walaupun jodoh kami diatur oleh kedua2 orang tua kami. Masa kami berkenalan suami kak ham dah menetap di bandaraya Kuala Lumpur manakala kak ham pula bekerja di bandar Teluk Intan.  Kami hanya berhubung melalui telefon dari hari Isnin hingga Jumaat, kami hanya berpeluang berjumpa dalam ertikata dating hanya pada hari Sabtu (2 kali sebulan). Weiii sejarah tu...mmg seronokkan masa waktu bercinta...

Suami kak ham ni merupakan teman kak ham mengadu/berkongsi segala hal..suka duka pedih pilu...bermanja..bergaduh...dan dia tidak pernah jemu melayan karenah kak ham. Dialah jodoh kak ham yang sebenar walaupun ketika itu kak ham dah ada special boifren (abg TLDM) tapi bukan jodohku. Kelako ko...byk sejarah sebenarnya, tapi hanya dapat diceritakan sikit2 je. Nak kena buka diari lama pulak.

Meh kita tengok wajah kesayangan hamba ini yang dulunya dan sekarang memang handsome, kena puji lebih-lebih.....mesti suamiku membaca blog ini.... (abang ingat tak dulu ramai amoi2 ofis intan puji abang handsome kan....ingat tak?)

2 comments:

  1. selamat hari ulang tahun perkenalan kak intan dan abang jamal. tapi tahun bila ya? tahniah!

    ReplyDelete
  2. salam kak ham,
    Happy anniversary to both of you!
    may allah panjangkan jodoh both of you & berbahagia sehingga keahkir hayat hendaknya.
    Memang handsome ler suami akak!..Kak Ham pun jelita juga..sama cantik sama tinggi..pewittt!

    ReplyDelete

There was an error in this gadget