Friday, December 10, 2010

Hentam Saja Labu...

Salam tengahari Jumaat semua....kabare? Nyong waras west...meriang ni west apik...watuk2 sitik sat iki....hahaha...faham ke?...maksudnya...saya dah sihat....demamnya dah sembuh..cuma batuk2 skit je....

Dah lebih seminggu lebih kak ham xupdate blogkan...ada ke yang kisah??? Kak ham pegi bercuti ke sebelah utara nun...menghadiri kenduri kawin sepupu kak ham iaitu anak mak ngah sebelah arwah mak kak ham...dan satu2nya adik beradik arwah mak kak ham yang masih ada di dunia ini...terus menziarah pusara arwah mak...serta berjumpa saudara mara yang memang dah lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaa xjumpa. Seronok sangat sebab kak ham dan abang-abang serta keluarga masing-masing dan abah kak ham pun sama-sama berkonvoi, teramatla seronok, bukan mudah bagi kami semua dapat peluang sebegini....saat-saat yang paling manis...dapat berkumpul beramai-ramai:). Gambar-gambar nanti akan diuploadkan.

Sebenarnya nak update lauk dinner kak ham malam tadi, tapi terbabas cerita percutian kak ham pulak ya...
 Daging Bersos Lada Hitam

Dah kering idea daging nak masak apa, kebetulan sos lada hitam utk makan dengan lamb chop masa open house raya kat rumah adik ipar ada lagi dalam peti ais..hentam je labu......daging tu rebus sampai lembut..tumiskan bawang putih dan halia sampai wangi...masukkan daging dan sos lada hitam...kemudian masukkan sayur mayur (kacang buncis, karot dan bawang besar serta daun bawang)..siap..boleh ngap dengan nasi putih...(note: tak payah garam dah...sebab sos lada hitam tu dah siap garam bagai.)

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget