Friday, October 30, 2009

Agar Agar Cocktail


Agar-Agar Cocktail

Selalu jugak buat agar-agar cocktail hi, pastu makan dengan sos kastard, peberet hb saya. Resepi amik kat umah As di New Zealand tu, halal ya as. Selalu gak amik berbagai resepi dengan si As ni. Apa2pun terima kasih lagi sekali kepada as....nti akak show kari ayam tau....resepi dari as jugak.

Thursday, October 29, 2009

Memori.......










Kenangan ketika pertama kali berjumpa dengan geng-geng MyR pada awal tahun 2009 di KLCC...uisshhh berdebar tu....mana taknya....xpernah bersua muka hanya berborak di forum MyR...tetapi selalu masuk cari resepi je masa tu...entah macam mana tergerak hati nak join forum MyR...bermula la episod bersua muka.....kebetulan pulak nor67 turun kl....

Alhamdulillah segala perancangan yang diatur pun menjadi kenyataan....amin..

Insyaallah kalau dizinkan dan ada rezeki, mudah-mudahan kita dapat berkumpul kembali......

Hijaunyaaa.......



Kuih Bakar

Kuih bakar amik resepi dari umah hana di jepun tu ha..dah lama teringin nak buat...menu sarapan pagi ni....so ini la hasilnya taraaaaaaa........tapi hodoh la rupanya.....xpe nanti cuba lagi..

Mana watie ni....ambikcepat nanti habis.......kesian dia......;))

Doakan Untuk Kakak Ain..........

Dari malam tadi kakak ain telefon saya bagi tahu yang dia akan menduduki peperiksaan akhir semester terakhirnya...dan paper "Lending" adalah kertas pertama dia pada hari Rabu. Dari nada suaranya saya tahu dia menangis tapi saya buat tak tau je sebab nti saya pun akan menangis. Walaupun begitu saya tetap menangis selepas perbualan kami habis pada malam tu.

Kakak ain mengatakan yang paper hari pertama tu amatlah susah, dan ada lagi paper yang susah katanya iaitu "HMR"... jadinya sebagai seorang ibu apa yang penting doa, kata-kata nasihat saya sebagai seorang ibu sentiasa mendoakan yang terbaik untuk anak-anaknya.

Untuk kakak ain doa mak sentiasa mengiringimu anak ku. Tak boleh nak teruskan dah air mata mengalir ni......


Makan2 with Aymy Kuwait...

Alhamdulillah....dapat jugak jumpa Aymy Kuwait masa dia balik M'sia dalam bulan April lepas, kebetulan pada masa tu aymy tinggal di rumah milnya di Kelana jaya. Apalagi terus tepon, ajak aymy makan kat Restoran Jaring....sampai aymy tak tau nak makan lauk apa....semuanya menyelerakan katanya...jadinya ini la yang kami makan hari tu...gambar dengan aymy xde dan gambar makanan yang lain pun ilang jugak......boleh la ya....jgn marah tau....nti kena jual....lelong lelong...

Maaf la sebab ni cerita lama...tapi layan jeeeeeeee............


Ikan Pari Bakar


Ikan Keli Bakar



Aymy ini nasi sapa eekk....kak ham punya ke atau Aymy punya?

Wednesday, October 28, 2009

Masak Apa Tu?????


Kari Ikan Jenahak


Bayam Tumis Air

Biasanya kalau saya masak kari, dipadankan dengan sayur bayam tumis air.....tapi ikan memang jarang sesangat dimasak sebab hb saya xmakan ikan...jadi anak-anak pun terikut sama xmakan ikan, hanya saya seorang saja yang makan ikan....kalau dah nak makan sangat saya masak juga untuk saya seorang. Boleh gitu....boleh laa

MUSICAL CHAIR 2...




Dear Members of APUDG,
Yesterday I have issued a notice informing all of you that we shall be playing Musical Chair once again. I had intended to send that notice together with this email but somehow, I was rushing and just requested Hamsiah to just paste it up with immediate effect.

I guess for the staff that has been in APUDG for a long time, you must be wondering what I am up to, we have played musical chair t
wice within less than a year but had never played the game even once since we move into the Mentari Office. Some of you have become very comfortable within your space and feels very reluctant to move.

Actually thats the actual problem, w hen we get too comfortable, we tend to live through the days and take our surrounding environment for granted. Musical Chair allows you to 'Change/Swap Places' - see things differently from different angles of the office, allows you to interact with new neighbours and this to me will create a healthier working environment.

In this Musical Chair, I mixed some of the Technical staff with the planners, this is too allow both parties to observe how the other person works, understand and most importantly appreciate and respect for each others contribution in projects. They are not placed in any special order but it is to en sure better rapport among all of you. Again do not try to rationalise the swapping as it was done by me quite randomly without much thought to any form of arrangements.

With Imran coming back, I though it will be timely to play the game as I have to make space for him too. So Members - TAKE THIS IN GOOD SPIRIT...........There is no other wishes but only Good Intentions from me.
Wassalam







Luahan Hati.......from my big boss kat ofis

THANK YOU FROM THE BOTTOM OF MY HEART!!!!!!

Dear Everyone,

Friday 23rd October 2009 was the day I lost by father. He is very dear to me and his passing away has actually made a small hole in my heart. I guess you will never understand how to lose someone until it happens to you and I never expected to feel strongly for his loss until his time came.

Your presence and doa's was very meaningful to me and I and my family would like to thank all of you for coming on that day and some of you that came for the tahlil that night. It was a great comfort to me to have you all there, at my parent's house, the mosque and at the cemetery. I truly appreciate your presence, it means a lot to me, it gives me the comfort that I am not alone and I want to thank you all from the bottom of my heart.

Thank you and warmest regards.

Mengalir air mata saya tanpa dipaksa............

Wedding Anniversary Untuk Kak Intan Dan Suami


Khas buat untuk kak intan dan abang din.....semoga bahagia ke akhir hayat...sentiasa dimurahkan rezeki dan dirahmati Allah swt...dan berbahagia bersama anak-anak selamanya....amin....ikhlas dari saya, suami dan anak-anak

....Psst*wpun terawal tapi sebelum terlupa atau line mengong...

Tuesday, October 27, 2009

Jolok Bintang Night.........

Wah tajuk bukan main lagi eekkk.....poyo..yoyo'oooo je....sebenarnya ofis saya ada buat dinner utk semua staff sahaja pada bulan Julai yang lepas....rasanya dua minggu sebelum kita menyambut ramadhan. My boss suruh buat kat area-area ofis je so senang la semua staff nak pegi. Jadinya dinner kami diadakan di Borneo Rainforest Cafe sebelah Sunway Pyramid.

Untuk dinner malam tu kami ditempatkan di tingkat atas restoran ni..(kira privacy) dan tidak diganggu oleh pengunjung-pengunjung yang lain tapi kami masih lagi boleh menonton show live band di situ tanpa sebarang gangguan. Wah seronok tengok pengunjung-pengunjung di tingkat bawah tu menari sambil dihiburkan oleh penyanyi-penyanyi band tu.





Kurma Daging....mmmm sedapnya


Alamak nak tayang jugakla.....walaupun dah lama..xingat bila masak kurma daging ni....tapi biasanya hari Jumaat selalunya masak kurma daging ni sebabnya hari Khamis pergi pasar malam beli barang-barang basah.

Monday, October 26, 2009

Dapat Hadiah Tau..........

Salam semua....seronoknya hati ini apabila menerima hadiah dari ofismate, tapi nak kata hadiah harijadi xjugak sebabnya harijadi dah lama berlalu....hadiah wedding anni pun xjugak sbb dah berlalu jugak....hadiah raya kot....tapi raya pun dah lepas.....ahhhh ambik je la..orang dah bagi...alhamdulillah rezeki dari Allah...berbanyak-banyak terima kasih kepada yang sudi memberi.

Hadiahnya bukan satu..bukan dua...tapi tigaa..lagi sekali tiga hadiah...

Meh kita tengok apa hadiah yang saya dapat....jeng jeng jeng..........


Perfume dari Azila


Gelas McD



Yang ini dari Aida


Yang ini dari Aimi

Al-Fatihah




Hari Jumaat(23hb Oktober 2009) lepas....dalam pukul 5.00 pagi saya menerima panggilan telefon dari azziq (rakan pejabat) memaklumkan yang ayah kepada big boss kami telah menyahut panggilan illahi pada waktu 4.50 pagi di Hospital Assunta setelah menjalani pembedahan di kepala untuk membuang darah beku akibat dua kali jatuh di bilik air.

Dan pada hari Sabtu (24hb Oktober 2009) suami saya mendapat berita yang rakan sekerja nya semasa di JPP, DBKL meninggal dunia akibat sesak nafas di rumah beliau di Flat Sri Johor tetapi jenazah dibawa ke HKL untuk dibedah siasat. Arwah yang berusia 48 tahun telah meninggalkan isteri yang tercinta (kak Sal) dan empat orang anak yang masih kecil lagi.

Ya Allah Ya Tuhanku....sesungguhnya dariMU kami datang kepadaMU jua kami kembali
There was an error in this gadget